בתמצית: השיער המושתל נלקח מהאזור התורם המאופיין בתכונה גנטית שונה משאר אזורי הקרקפת, בכך שהינו עמיד בפניי התקרחות. לכן השיער המושתל ממשיך לצמוח לאורך כל חייו של המטופל ואינו נושר וניתן להתייחס אליו כאל שיער לכל דבר להסתפר, לגלח, לצבוע וכד'.
בעידן בו טיפוח וקוסמטיקה הם לא בושה, השתלת שיער מהווה פתרון קבוע ויעיל לבעיית ההתקרחות (כן, גם שיעור השתלת השיער אצל גברים נמצא בעלייה מתמדת). אם אתם שוקלים לבצע השתלת שיער, חשוב שתכירו את הנושא בהרחבה על מנת להכיר את הסיכונים ואת היתרונות הכרוכים בפרוצדורה ולפנות למומחה אמיתי בתחום.
אגב, גם להשתלת שיער קיימות חלופות, ניתן לקרוא בהרחבה על טיפולים בהתקרחות.
נשירת שיער רגילה:
כידוע, נשירת שיער היא הליך טבעי, אנו מאבדים מדיי יום בין 80-100 שיערות במצב תקין.
השיערות עוברות מעגל של 3 שלבי נשירה וצמיחה: אנגן, קטגן וטלוגן. שלושת השלבים מתרחשים בו זמנית: אם קווצת שיער אחת נמצאת במצב האנגן, אחרת תימצא בשלב הטלוגן.
- אנגן: ידוע בתור שלב הצמיחה, יכול להימשך בין שנתיים לשש שנים.
- טלוגן: השלב בו רוב הנשירה מתרחשת, נמשך כ-100 ימים.
נשירה לאחר השתלת שיער:
השתלת שיער אמורה להחזיק מעמד, מעבר לנשירת שיער טבעית, אתם צריכים לצפות לשיער עשיר בכמות זהה לזו שהתברכתם בה בסיום ההשתלה גם שנים לאחריה. לצורך כך, רצוי שתעשו את ההשתלה במרפאה מקצועית ומובילה.
למה השיער נושר
- נשירה כתוצאה מהלם:
השתלת שיער היא הליך טראומטי לקרקפת שבמהלכו מתבצעים בה חתכים זעירים בהם מונחים השתלים. לכן, ייתכן כי תחוו נשירה באופן זמני לאחר ההשתלה בזמן ההתאוששות. - דחיית השתל:
אנו בגינזבורג מדיקל לא בוחרים כל אחד לתהליך השתלת השיער, אלא רק את מי שבוודאות יצליח בתהליך. זה אחד הדברים שמבדלים אותנו כמרפאה המובילה להשתלות שיער בארץ, ומהמובילות בעולם. במידה ולא נערכת בדיקה מקדמית, דעו שבמקרים מסוימים הגו שלכם עשוי לדחות את השתל לחלוטין ולהשמיד את הרקמה המושתלת. זה נזק שלא בהכרח ניתן לחזור ממנו.
מכיוון שישנן מרפאות רבות להשתלות שיער, ושחלקן לא בהכרח מציעות איכות גבוהה וניסיון עשיר, ישנן כאלה שמוציאות שיער מאיזור לא מתאים לאיזור הקירח. התוצאות גרועות בהתאם וכוללות היא נשירת שיער קטסטרופלית לאחר ההשתלה. לכן, חשוב מאוד לפנות לרופא מנוסה, שיודע מהו האיזור התורם המושלם לביצוע הליך ההשתלה.
הערה: שיער מושתל נושר אם לא מטפלי בו. חשוב מאוד להבין את הנקודות הללו ולקבל הדרכה מתאימה מהרופא על מנת לוודא את ההצלחה של הפרוצדורה.